Vragen, vragen, vragen...

Afgelopen week stond duidelijk in het teken van het beantwoorden van vragen! Lekkere kritische vragen! En dat is goed, want het scherpt onze visie en geeft ons de kans om onze aanpak toe te lichten. Vragen van de Raad van Medewerkers, van twijfelende collega’s, van enthousiaste collega’s, van vakbondsleden en van ABN AMRO zelf.

Omdat transparantie onze kernwaarde is, leek het ons goed om de meest kritische vragen te verzamelen in een Frequently Asked (Critical) Questions document. Onze eigen FA(C)Q. Mocht je het leuk vinden, lees ze rustig door! Mis je nog een kritische vraag (of een andere goede vraag)? Laat het ons weten want we beantwoorden ze graag!

Groet,
Bas en Tom

De uitnodiging! We kunnen nu écht meepraten!

Goed nieuws! ABN AMRO heeft Our NEXT Move vandaag officieel uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingen over een nieuwe CAO, Sociaal Plan en Pensioen. Op 1 April beginnen de gesprekken met ABN AMRO en de andere vakbonden. We kunnen ons nu dus verder gaan voorbereiden om de stem van onze collega’s te vertegenwoordigen in thema’s die belangrijk zijn voor onze leden.

Afbeelding1.png

Onze eerste ledenbijeenkomst!
Vorige week, dinsdag 5 maart, was het zo ver! De eerste ledenbijeenkomst van Our NEXT Move! Spannend of zouden er wel mensen komen? Maar Tom en ik kijken er met onwijs veel plezier en trots op terug. Supergaaf om de energie en betrokkenheid te voelen van 20 enthousiaste collega’s uit verschillende bedrijfsonderdelen die actief mee willen bouwen aan onze beweging. Voor collega’s, door collega’s! Uit een brainstorm kwamen niet alleen briljante ideeën om meer collega’s te bereiken, maar ook concrete hulp om die te realiseren. Gaaf om zoveel energie, kennis en kunde in één zaal te zien! Collega’s bedankt!

Onze inhoudelijke agenda
Ondertussen bereiden we onze inhoudelijke agenda alvast voor. Deze wordt volledig bepaald door onze leden en de resultaten van de eerste enquête geven daarin veel richting. Belangrijke thema’s zijn investeren in je loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en meer flexibiliteit in het opnemen van verlof, bijvoorbeeld om voor je naasten te zorgen of andere dromen na te jagen. Maar ook meer mogelijkheden vanuit de bank om zelf aan de slag te gaan met verduurzamen is een veel genoemd thema bij onze leden. Alle resultaten vind je hier

Campagne voeren!
We zijn er trots op dat we inmiddels al ruim 320 collega’s zich hebben aangesloten bij onze beweging. En groeien we iedere dag! Our NEXT Move wil dat alle collega’s mee kunnen praten in de komende onderhandelingen. Om samen echt impact te kunnen hebben is groei in ons ledenaantal op dit moment de grootste prioriteit. 

Lid worden?
Nog geen lid? Inschrijven kost 2 EUR per jaar en 3 minuten van je tijd. Wij vertegenwoordigen jouw stem in collectieve afspraken met ABN AMRO en we houden je goed  op de hoogte van de ontwikkelingen!


Groet,
Bas en Tom

Voor collega’s die vooruit willen: Our NEXT Move!

We leven en werken in een interessante en dynamische tijd! De ontwikkelingen binnen en buiten ons bedrijf gaan razendsnel en ik vraag mij af hoe ABN AMRO relevant blijft voor klanten, maar ook voor alle getalenteerde collega’s die we zo hard nodig hebben. En voor nieuwe generaties die vragen om een andere cultuur en een andere manier van werken. Wij werken beiden al langer bij ABN AMRO, voelen ons betrokken en willen dat we mee bewegen met de tijd. Op veel vlakken, maar ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden, die passen bij deze tijd.