Resultaat van de stemming: een duidelijk akkoord van onze leden!

De afgelopen week heeft 81% van jullie je stem uitgebracht over het resultaat van de gesprekken met de bank en de andere bonden over onze nieuwe cao. 84,3% van de leden die hebben gestemd geven aan dat Our NEXT Move akkoord moet gaan met dit resultaat. Dit is voor ons een duidelijke uitslag. Wij zullen daarom namens Our NEXT Move aan ABN AMRO laten weten dat wij definitief akkoord zijn met het onderhandelingsresultaat.

Samen vooruit!
In de afgelopen maanden hebben de onderhandelingen over een nieuwe cao tot veel discussie en soms ook irritatie geleid. Het uitzonderlijke tijden en we zijn blij dat er voor de cao nu een uitkomst is waar de meeste van onze leden en de bank elkaar vinden. Onze analyse is echter dat er binnen de bank meer aan de hand is dan alleen een discussie over loongroei. We hebben de afgelopen maanden gemerkt dat een dieperliggend gevoel van erkenning en waardering voor ieders inzet en persoonlijke situatie wordt gemist. Wij maken ons hier zorgen hierover. Voor een mooie en duurzame toekomst voor ABN AMRO is het volgens ons belangrijk dat deze  menselijke maat meer ruimte krijgt. Wij roepen de bank op om hier los van cao afspraken meer invulling aan te geven en in gesprek te blijven met alle collega’s binnen de bank.

Hoe nu verder met Our NEXT Move?
De afgelopen week zijn we de grens van 4.000 leden gepasseerd. We zijn er trots op dat we inmiddels zoveel collega’s mogen vertegenwoordigen. De komende maanden zullen wij samen met enkele nauw betrokken leden Our NEXT Move naar een volgend niveau tillen. Onze explosieve groei en toegenomen verantwoordelijkheid vragen om een verdere professionalisering van onze organisatie. Rond de jaarwisseling organiseren we een algemene ledenvergadering waarin we deze plannen toe zullen lichten. Dat is ook het moment waarop jullie, onze leden, kunnen stemmen voor een nieuw bestuur. Wij (Tom en Bas) blijven de komende jaren uiteraard beschikbaar om op de achtergrond te adviseren en te ondersteunen. We laten Our NEXT Move niet zomaar los.

Inhoudelijk zullen we volgend jaar alweer met bank en bonden in gesprek moeten gaan over de keuzes die vanuit het nieuwe pensioenstelsel op ons afkomen. Onze opvolgers kunnen dus direct aan de slag. In de komende weken zullen we nieuwe leden ook een Tikkie sturen om hun contributie te betalen, dit kondigen we vooraf aan middels een e-mail. 

Dank voor je support
Voor nu willen we jullie hartelijk danken voor jullie vertrouwen, jullie feedback, tips en soms ook hartverwarmende berichten. Wij hebben ons best gedaan om jullie belangen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen aan de onderhandelingstafel. Onze doelstelling is altijd geweest om bij te dragen aan een fijne werkplek met collectieve arbeidsvoorwaarden die passen bij de huidige tijd en bij de wensen van zoveel mogelijk collega’s. Wij hopen dat we dit voor jou persoonlijk voldoende waar hebben gemaakt. 

Hartelijke groet,
Bas en Tom