Compensatie voor collega’s van Customer Care

De afgelopen maanden zijn de bonden en de bank in onderhandeling geweest om tot een compensatie te komen voor collega’s die werkzaam zijn bij Customer Care. Dit naar aanleiding van de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag in de zaak Teleperformance.

Waarom compensatie?
Zoals bekend kom het voor dat aan het einde van het werkrooster nog klanten in de wachtrij staan die nog telefonisch te woord moeten worden gestaan. Gevolg is dat medewerkers en uitzendkrachten in het contactcenter op incidentele basis na het einde van hun werkrooster nog één of meer telefoongesprekken afronden. Op dit moment is het niet mogelijk om dit te compenseren met vrije tijd. Naar aanleiding van de uitspraak zijn er gesprekken met de bank gevoerd om de tijd aan het eind van de dag maar ook het opstarten aan het begin van de dag te compenseren

Wat zijn we met de bank overeengekomen?
Met de bank is overeengekomen dat er een tijd-voor-tijd regeling komt ter compensatie. De regeling gaat over de periode 1 mei 2022 tot en met 1 januari 2024. Medewerkers en uitzendkrachten krijgen eenmalig een extra verlofsaldo ter grootte van 32 uur, naar rato op basis van een voltijds arbeidsomvang (36 uur per week) en naar rato van de lengte van het dienstverband c.q. de inleenopdracht gedurende deze periode. Mocht de medewerker al uit dienst zijn, dan wordt het verlofsaldo alsnog bruto uitbetaald.

Vanaf 1 januari 2024 krijgen medewerkers en uitzendkrachten per kalenderjaar een extra verlofsaldo ter grootte van 20 uur, naar rato op basis van een voltijds arbeidsomvang (36 uur per week) en naar rato van de lengte van het dienstverband c.q. de inleenopdracht. Daarvoor wordt de verlofpool in NICE IEX met het extra verlofsaldo opgehoogd.

 

Q&A sessies
Op donderdag 1 februari om 13.30 uur en op dinsdag 6 februari om 17.30 uur organiseren we een 30 minuten durende Q&A sessie waarin een korte toelichting geven op de voorgestelde compensatie en is er ruimte om vragen te stellen. Aanmelden voor één van deze sessie kan via deze dit aanmeldformulier: link.

Voor wie?
Wij zijn positief over dit bod van de bank maar het is uiteraard aan de leden van Our NEXT Move om daar over te stemmen. Wij vragen alleen de collega’s die in het contactcenter werkzaam zijn of werkzaam geweest zijn om aan te geven of ze instemmen met dit aanbod. Je kunt dit doen door gebruik te maken van het stemmingsformulier om je stem te laten horen. Omdat het hier gaat om de collega’s die werkzaam zijn bij Customer Care is de stemming niet anoniem. Je kunt stemmen tot vrijdag 9 februari 18:00 uur. Het is aan jullie!

 

Our NEXT Move, voor én door leden!
Om te stemmen of om één van de Q&A sessies bij te wonen moet je lid zijn van Our NEXT Move. Wil je nu je stem laten horen over dit voorstel maar ben je nog geen lid? Geen probleem, lid worden kan voor slechts 2 euro per jaar: www.ournextmove.nl/word-lid