Voor collega’s die vooruit willen: Our NEXT Move!

We leven en werken in een interessante en dynamische tijd! De ontwikkelingen binnen en buiten ons bedrijf gaan razendsnel en ik vraag mij af hoe ABN AMRO relevant blijft voor klanten, maar ook voor alle getalenteerde collega’s die we zo hard nodig hebben. En voor nieuwe generaties die vragen om een andere cultuur en een andere manier van werken. Wij werken beiden al langer bij ABN AMRO, voelen ons betrokken en willen dat we mee bewegen met de tijd. Op veel vlakken, maar ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden, die passen bij deze tijd. 

Met veel interesse en verwondering hebben wij daarom de standpunten van de bonden in 2017 gevolgd over een nieuwe CAO. Wij hadden de verwachting dat deze vooral zouden gaan over investeringen in talentontwikkeling, flexibele arbeidsvormen, geboorteverlof voor partners en nieuwe vormen van werken zoals Agile en Zelfsturing. De discussie leek zich echter toe te spitsen op looneisen van de traditionele bonden. Natuurlijk, extra salaris is altijd fijn! Maar is dat nu echt ons grootste probleem?

Verbazing
Wij merken bij veel collega's verbazing over de lagere prioriteit bij de bonden voor redelijke, soms zelfs noodzakelijke, veranderingen. En we betwijfelen of alle  generaties collega’s zich voldoende vertegenwoordigd voelen in het standpunt van de bonden. Wij herkennen ons er in ieder geval niet in. Wie vertegenwoordigen deze bonden eigenlijk? Ledenaantallen worden niet openbaar gemaakt en de agenda lijkt sterk te worden gedreven door landelijke politiek. Wat is nu echt belangrijk voor de 16.000 collega’s die iedere dag ABN AMRO maken?

2019 is op dit vlak opnieuw een belangrijk jaar voor ABN AMRO. Komend voorjaar wordt opnieuw gesproken over de CAO, het Sociaal Plan en over ons pensioen. Wij voelen urgentie voor veranderingen die sneller en verder gaan. Sneller in ieder geval dan in het verleden. En die beter passen bij onze behoefte van vandaag, maar ook bij collega’s die de uitdagingen van morgen op gaan lossen!  

Een alternatief voor de vakbonden

Samen hebben we daarom de stoute schoenen aangetrokken! We zijn bezig om onze eigen ABN AMRO medewerkersvereniging op te richten. Een nieuwe en frisse vorm van werknemersvertegenwoordiging, een alternatief voor de vakbonden. Our NEXT Move moet een beweging worden voor én door collega’s die vooruit willen. Wij willen dat jij mee kan praten over je eigen arbeidsvoorwaarden en willen jouw mening vertegenwoordigen aan de onderhandelingstafel. Ons doel is om door ABN AMRO te worden erkend als nieuwe en betrouwbare gesprekspartner, samen met de traditionele vakbonden. Hoe tof is dat?

Met voldoende leden kunnen we dit jaar nog meepraten en impact hebben op actuele thema’s. Wij vragen altijd jouw mening en houden je op de hoogte van het verloop van de gesprekken. Word dus lid en praat mee! De kosten zijn slechts 2 EUR per jaar.

Je hoort nog van ons! #ournextmove

Groet,
Bas en Tom

PS: Ben je enthousiast en wil je meer doen? Weet jij alles over pensioenen of ben je goed in communicatie of ledenonderzoek? Wordt net als wij vrijwilliger, meld je aan op de site!